Byggryn og rotgrønnsaker

Vi burde spise mer byggryn. Norge dyrker mye bygg, men mesteparten blir til dyrefôr. Bruk byggryn på samme måte som du bruker ris. Det er minst like godt og et par hakk sunnere.

2 porsjoner | 30 minutter

1 dl byggryn 

3 dl kylling- eller grønnsakskraft

1 gulrot, i terninger

1 persillerot, i terninger

1 pastinakk, i terninger

1 sjalottløk, finhakket

en håndfull persille, finhakket

saft fra en 1/2 sitron 

4 ss olivenolje 

salt 

pepper 

olje til steiking

Kok byggrynene i kraft. Grynene skal bli møre, men fortsatt ha litt tyggemotstand. Hell av det som måtte bli igjen av væske. 

Mens grynene koker:

Varm opp olje i en steikepanne. Steik gulrot, persillerot og pastinakk til terningene er gylne og møre. Gjør det gjerne i to omganger for å unngå at grønnsakene blir kokt fremfor stekt. 

La grønnsakene renne av seg på kjøkkenpapir. Dryss på litt salt. 

Visp sammen olivenolje, sjalottløk og sitronsaft i en bolle. Smak til med salt og pepper. 

Rør byggryn, rotgrønnsaker og persille inn i vinaigretten.

Neste
Neste

Stekt blomkål og chorizo