Stekt blomkål og chorizo
Chorizoen, fløten og parmesanen hjelper selvsagt på, men det er blomkålen som er stjerna her. Stekt i panna til den er skikkelig gyllen, som en biff. Server med poteter eller en salat, hvis du vil. Mer kjøtt trengs ikke.
2 porsjoner | 20 minutter
1 blomkål
100 g chorizo, i terninger
0,5 dl fløte
50 g parmesan, finrevet
saft fra en 1/2 sitron
2 ss gressløk, finhakket
salt
nøytral olje til steiking
Del blomkålen i to ved å skjære rett gjennom stammen. Skjær av en “biff” på hver halvdel på 1–2 centimeter. Del resten i små buketter.
Ha bukettene i en liten kjele. Dekk med vann og kok til bukettene er møre. Hell av vannet. Ha i fløte, parmesan og en klype salt. Stavmiks eller blend til en jevn puré.
Steik chorizo-terningene i en panne med litt olje. Når de har blitt sprø og sluppet mesteparten av fettet, tar du terningene ut av panna. La oljen være igjen i panna.
Steik blomkålbiffene i oljen i ca. 5 minutter på hver side, til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand. Strø på litt salt.
Legg biffene på puréen. Topp med chorizo, olje fra panna, sitronsaft og gressløk.