Stekt blomkål og chorizo

Chorizoen, fløten og parmesanen hjelper selvsagt på, men det er blomkålen som er stjerna her. Stekt i panna til den er skikkelig gyllen, som en biff. Server med poteter eller en salat, hvis du vil. Mer kjøtt trengs ikke.

2 porsjoner | 20 minutter

1 blomkål 

100 g chorizo, i terninger 

0,5 dl fløte

50 g parmesan, finrevet

saft fra en 1/2 sitron

2 ss gressløk, finhakket

salt 

nøytral olje til steiking

Del blomkålen i to ved å skjære rett gjennom stammen. Skjær av en “biff” på hver halvdel på 1–2 centimeter. Del resten i små buketter. 

Ha bukettene i en liten kjele. Dekk med vann og kok til bukettene er møre. Hell av vannet. Ha i fløte, parmesan og en klype salt. Stavmiks eller blend til en jevn puré. 

Steik chorizo-terningene i en panne med litt olje. Når de har blitt sprø og sluppet mesteparten av fettet, tar du terningene ut av panna. La oljen være igjen i panna. 

Steik blomkålbiffene i oljen i ca. 5 minutter på hver side, til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand. Strø på litt salt. 

Legg biffene på puréen. Topp med chorizo, olje fra panna, sitronsaft og gressløk. 

Forrige
Forrige

Byggryn og rotgrønnsaker

Neste
Neste

Ovnsbakte tomater og ricotta