Auberginegryte

Aubergine har egenskaper som gjør den godt egnet til å putre i gryter, på samme måte som grove kjøttstykker. I gryta vil den mjukne og bli nesten kjøttaktig, full av smaker som den har trukket til seg. Server auberginegryta med potetmos, polenta eller andre ting som kan hjelpe deg med å suge opp kraften.

1 time | 3–4 porsjoner

2 mellomstore auberginer, i grove biter 

2 gulrøtter, i grove biter 

4 små sjalottløk, i grove biter 

2 hvitløkfedd, finhakket

1 ss tørket oregano 

½ ts chiliflak 

1 boks hermetiske tomater 

3 dl kylling- eller grønnsakskraft 

1 ss hvitvinseddik 

1 ss sukker 

1 laurbærblad 

en håndfull bladpersille, finhakket

nøytral olje til steiking 

parmesan til topping 

salt

Salt auberginebitene. Brun dem på kuttsidene i olje. Aubergine suger til seg olje som en svamp, så bruk mye. Legg bitene til side.

Fres hvitløk, oregano og chiliflak kjapt. 

Ha i gulrøtter, sjalottløk, tomater, kraft, eddik, sukker og laurbærblad. Har du en parmesanskalk liggende, sleng oppi den også. 

Legg i auberginebitene. Væsken skal såvidt dekke dem. Ha i mer kraft hvis ikke. 

La gryta koke opp før du skrur ned varmen. Legg lokket halvveis på. La gryta småputre til alt er gjennomkokt (30–40 min).  

Ha i persille og smak til med salt. Topp med parmesan. 

Spis. Gjerne med potetmos. 

Forrige
Forrige

Feite hvite bønner