Kylling med estragon

Kylling og estragon er en klassisk kombinasjon av en grunn. Frisk estragon kan dessverre være vanskelig å få tak i. Finner du ikke frisk estragon, kan du kjøpe et glass tørka estragon og en bunt bladpersille. Bland et par spiseskjeer tørka estragon inn i smøret og dytt bladpersillen inn i kyllingen. Det blir nesten like godt.

4 porsjoner | 1,5 time

1 hel kylling, gjerne økologisk 

en håndfull frisk estragon 

½ sitron, helst økologisk 

100 g smør, romtemperert 

salt 


Skyll kyllingen, tørk den med kjøkkenpapir og gni den inn med salt. La den ligge på kjøkkenbenken i et par timer. Du kan også salte den dagen i forveien og la den ligge utildekket i kjøleskapet til dagen etter. Ta den i så fall ut et par timer før steiking. 

Varm opp ovnen til 200 grader, over- og undervarme. 

Dytt den halve sitronen og halvparten av estragonen inn i kyllingen. 

Finhakk resten av estragonen og bland den sammen med smøret. 

Løsne forsiktig skinnet fra brystet på kyllingen og dytt mesteparten av smøret innunder skinnet. Spre det rundt så godt du kan, men pass på at skinnet ikke revner. Smør resten av smøret på utsiden av kyllingen. 

Knyt igjen beina på kyllingen med hyssing. Legg den i en ildfast form, med brystsiden opp, og sett formen i ovnen. 

Øs kyllingen et par ganger med sjyen som samler seg i formen.

Ta kyllingen ut av ovnen når kjernetemperaturen er 65–66 grader. Det tar omtrent en time. Jeg anbefaler å bruke et termometer. Om du ikke har det, kan du stikke en spiss kniv inn ved lårbeinet. Om saften som siver ut, er klar, er kyllingen ferdig.

Skru gjerne på grillfunksjon de siste minuttene for å brune skinnet skikkelig. Ikke ta øynene vekk fra fuglen, det går fort fra brunt til brent. 

La kyllingen hvile i minst 20 minutter før du skjærer den opp.

Serveres med sjyen fra formen, poteter og en grønn salat.

Ikke kast skroget. Legg det i kjøleskapet eller fryseren og kok kraft på det senere.  

Forrige
Forrige

Kyllinglår med hummus og rotgrønnsaker