Kyllinglår med hummus og rotgrønnsaker
Her lager du omtrent hele middagen på ett (eller to) stekebrett. Veldig praktisk. Vi har brukt gulrot, pastinakk og løk som tilbehør til kyllinglåret her, men du kan fint bytte dem ut med andre grønnsaker.
2 porsjoner | 45 minutter
2 store kyllinglår
2 store gulrøtter
1 stor pastinakk
2–3 små løk
1 boks hermetiske kikerter
1 ss tahini
½ hvitløkfedd
saft fra en ½ sitron
en håndfull bladpersille, finhakket
salt
olivenolje
Varm opp ovnen til 200 grader, over- og undervarme.
Salt kyllinglårene på begge sider og legg dem på et oljet bakebrett. Ha litt olje over.
Skrell gulrot, pastinakk og løk og del dem i jevnstore biter. Spre bitene utover et oljet bakebrett, pass på at de ikke blir liggende oppå hverandre. Ringle olje over og strø på salt.
Du kan legge kyllingen og grønnsakene på ett og samme brett, hvis du har plass til det.
Sett brettene i ovnen. Etter 15 minutter bytter du om og snur på brettene, slik at alt blir jevnt stekt.
Steik videre i 15 minutter, til alt er gjennomstekt. Sett gjerne på grillfunksjonen mot slutten for å gi kyllingskinnet litt farge.
Mens kyllingen og grønnsakene er i ovnen, lager du hummusen: Stavmiks eller blend sammen kikerter, tahini, hvitløk, sitronsaft, en klype salt og noen spiseskjeer med kikertlake. Smak til med salt og sitronsaft, og juster eventuelt med mer lake.
Spre hummus utover to tallerkener. Legg de bakte grønnsakene oppå. Skvis over litt sitron, ringle over litt olivenolje, strø over persille og kanskje en klype salt. Legg på kyllinglårene og hell over stekesjy.