Spagetti med kjøttboller
Denne retten er en klisjé, men en god en. Et lite tips: Lag dobbelt så mange kjøttboller mens du først er i gang, og frys ned halvparten. For en glede det er å åpne fryseren en lat søndag og oppdage at hjemmelagde kjøttboller ligger og venter!
4 porsjoner | 30 minutter
til kjøttbollene
300 g kjøttdeig av storfe
300 g kjøttdeig av svin
1 egg
2 hvitløkfedd, finrevet
en håndfull parmesan, finrevet
2–3 ss bladpersille, finrevet
1 ts salt
solsikkeolje til steiking
til tomatsausen
400 g hermetiske tomater
1 hvitløkfedd, finhakket
olivenolje
salt
sukker
400 g spagetti
parmesan til topping, finrevet
Varm opp ovnen til 200 grader, over- og undervarme.
Ha all kjøttdeig i en romslig bolle sammen med egg, hvitløk, parmesan, persille og salt. Kna og bland godt sammen.
Form deigen til boller på størrelse med bordtennisballer og plasser dem på et oljet bakebrett med litt avstand mellom hver bolle. Steik i ovnen i 10 minutter.
Varm opp litt olje i en steikepanne. Ha i hvitløk og la den frese i et minutt før du har i tomatene. Kok opp, skru ned varmen og la det putre i 5–10 minutter. Hvis du vil, kan du bruke stavmikser eller blender og kjøre sausen helt jevn. Smak til sausen med salt og sukker. Hell sausen tilbake i panna og hold den varm.
Legg de stekte kjøttbollene i tomatsausen og la dem trekke mens du koker pastaen i godt salta vann.
Når pastaen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, blander du den sammen med et par øser tomatsaus og litt pastavann.
Topp hver porsjon med kjøttboller og mer tomatsaus, og avslutt med finrevet parmesan.