Knuste parmesanpoteter

En av de beste måtene å servere poteter på. De passer som tilbehør til kjøtt, som del av et smårettbord eller som en egen snackrett med aioli til. Husk å blåse på.

3–4 porsjoner | 45 minutter

12–14 kokefaste småpoteter

1 dl nøytral olje 

1 hvitløkfedd, knust

noen kvaster timian

en håndfull parmesan, finrevet 

3-4 ss gressløk, finhakket

salt

flaksalt


Sett potetene på kok i godt saltet vann. Kok til potetene er nesten møre. Sil av vannet og la potetene dampe av seg.

Varm opp oljen i en liten kjele. Ha i hvitløkfedd og timian. Hold oljen varm og la den trekke til seg smaken av hvitløk og timian, i 10–15 minutter. Fjern hvitløkfeddet og timianen.

Sett ovnen på 220 grader, over- og undervarme.

Ha litt olje på et steikebrett. Legg i potetene og vend dem i oljen. Steik potetene i ovnen i 15 minutter. 

Press potetene forsiktig med en gaffel. De skal knuses lett, ikke gå helt i oppløsning. 

Dryss over salt, ringle over olje og strø på parmesan. Steik potetene videre i 10–15 minutter til osten er smeltet og potetene er gylne. Sett gjerne på grillfunksjonen de siste minuttene.

La potetene hvile i noen minutter før servering. Topp med gressløk, flaksalt og parmesan. 

Neste
Neste

Pyttipanne med kantareller