Pyttipanne med kantareller
Pyttipanne trenger ikke komme fra en frossenpose. Du lager den mye bedre og nesten like kjapt selv. Denne varianten er kjøttfri. Ha gjerne i bacon eller pølsebiter, hvis du føler for det.
2–3 porsjoner | 30 minutter
8 middels store poteter
200 g kantareller (ev. sjampinjong)
200 g frosne grønne erter, opptint
1 hvitløkfedd, knust
1 ss hvitvinseddik
2 ss gressløk, finhakket
2 ss meierismør
eggeplomme eller speilegg til topping
nøytral olje til steiking
salt
pepper
Skrell potetene, hvis du vil, og skjær dem i terninger.
Varm opp olje i en steikepanne. Steik potetterningene til de er møre og gylne. De bør ligge i ett, jevnt lag, slik at de blir jevnt stekt. Ikke rør for mye. Steik dem i to omganger hvis det ikke er plass til alle i panna samtidig.
La potetbitene renne av seg på et kjøkkenpapir. Strø over salt.
Steik soppen i tørr panne. Når all væsken har fordampet, har du i smør og hvitløkfeddet. Steik i et par minutter. Ha i hvitvinseddik og salt. Fjern hvitløkfeddet.
Ha i ertene og la dem bli varme.
Bland sopp og erter sammen med potetene. Ha i gressløk.
Topp med eggeplomme.