Pyttipanne med kantareller

Pyttipanne trenger ikke komme fra en frossenpose. Du lager den mye bedre og nesten like kjapt selv. Denne varianten er kjøttfri. Ha gjerne i bacon eller pølsebiter, hvis du føler for det.

2–3 porsjoner | 30 minutter

8 middels store poteter

200 g kantareller (ev. sjampinjong)

200 g frosne grønne erter, opptint

1 hvitløkfedd, knust

1 ss hvitvinseddik

2 ss gressløk, finhakket

2 ss meierismør

eggeplomme eller speilegg til topping

nøytral olje til steiking

salt

pepper


Skrell potetene, hvis du vil, og skjær dem i terninger. 

Varm opp olje i en steikepanne. Steik potetterningene til de er møre og gylne. De bør ligge i ett, jevnt lag, slik at de blir jevnt stekt. Ikke rør for mye. Steik dem i to omganger hvis det ikke er plass til alle i panna samtidig. 

La potetbitene renne av seg på et kjøkkenpapir. Strø over salt. 

Steik soppen i tørr panne. Når all væsken har fordampet, har du i smør og hvitløkfeddet. Steik i et par minutter. Ha i hvitvinseddik og salt. Fjern hvitløkfeddet.

Ha i ertene og la dem bli varme. 

Bland sopp og erter sammen med potetene. Ha i gressløk. 

Topp med eggeplomme.

Forrige
Forrige

Knuste parmesanpoteter

Neste
Neste

Sprøstekte poteter