Tomatrisotto med chorizo
Dette var en av de første oppskriftene vi publiserte. Det har også blitt en av de mest populære risotto-oppskriftene våre. Vi forstår hvorfor. Med terninger av chorizo og biter av smeltende mozzarella er den både mektig og full av smak.
2 porsjoner | 30 minutter
8 dl kyllingkraft
1 boks hermetiske tomater
1 laurbærblad
1 sjalottløk, finhakket
100 g chorizo, i små terninger
2 dl risottoris
1 mozzarella
2 ss hvitvinseddik
50 g parmesan, finrevet
en håndfull basilikumblader
olivenolje
salt
pepper
Kok opp kraft sammen med tomater og laurbærblad. Hold krafta på kokepunktet.
Varm opp litt olje i en romslig steikepanne. Ha i chorizoterningene og steik i dem i noen minutter, til en del av fettet har sivet ut i panna.
Ha i sjalottløk og steik i et par minutter til, den løken er mjuk og blank.
Ha i risen. Rør og la risen bli varm.
Ha i hvitvinseddik og la den koke inn.
Ha i kraft, en øse av gangen, og la den koke nesten inn før du har i mer. Rør jevnt og trutt. Det skal putre i panna hele tiden.
Når risen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, skrur du av varmen. Rør inn parmesan, basilikum og biter av mozzarella. Ha i salt hvis det trengs.
Topp hver porsjon med olivenolje og pepper.