Tomatrisotto med chorizo

Dette var en av de første oppskriftene vi publiserte. Det har også blitt en av de mest populære risotto-oppskriftene våre. Vi forstår hvorfor. Med terninger av chorizo og biter av smeltende mozzarella er den både mektig og full av smak.

2 porsjoner | 30 minutter

8 dl kyllingkraft 

1 boks hermetiske tomater

1 laurbærblad 

1 sjalottløk, finhakket

100 g chorizo, i små terninger 

2 dl risottoris

1 mozzarella 

2 ss hvitvinseddik

50 g parmesan, finrevet

en håndfull basilikumblader

olivenolje 

salt 

pepper

Kok opp kraft sammen med tomater og laurbærblad. Hold krafta på kokepunktet. 

Varm opp litt olje i en romslig steikepanne. Ha i chorizoterningene og steik i dem i noen minutter, til en del av fettet har sivet ut i panna.

Ha i sjalottløk og steik i et par minutter til, den løken er mjuk og blank.

Ha i risen. Rør og la risen bli varm. 

Ha i hvitvinseddik og la den koke inn. 

Ha i kraft, en øse av gangen, og la den koke nesten inn før du har i mer. Rør jevnt og trutt. Det skal putre i panna hele tiden.

Når risen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, skrur du av varmen. Rør inn parmesan, basilikum og biter av mozzarella. Ha i salt hvis det trengs.

Topp hver porsjon med olivenolje og pepper. 

Neste
Neste

Risotto med blåskjell