Gratinerte blåskjell
Vi liker blåskjell som har tatt av seg på overkroppen og oljet seg godt inn. Gratinerte blåskjell er en perfekt snack å sette fram når gjestene kommer eller som en del av et smårettbord.
4 porsjoner | 30 minutter
1 kg ferske blåskjell
1 sjalottløk, i skiver
2 hvitløkfedd, finhakket
2 dl hvitvin
saft fra en 1/2 sitron
en håndfull bladpersille, finhakket
noen kvaster timian (kan droppes)
en håndfull parmesan, finrevet
1 dl olivenolje
nøytral olje til steiking
Varm opp ovnen til 250 grader, over- og undervarme.
Rens blåskjellene og kast de som er ødelagte.
Varm opp olje i en gryte og ha i sjalottløk. Steik den blank og mjuk.
Ha i blåskjell, hvitvin og et par timiankvaster. La det dampe under lokk i noen minutter til skjellene har åpnet seg.
Ta ut skjellene og dem renne av seg. Ta vare på på krafta til suppe eller saus.
Bland sammen olivenolje, sitronsaft, hvitløk og persille i en liten bolle.
Fjern det øverste skjellet på blåskjellene. Legg dem utover et steikebrett og fordel hvitløk- og persilledressingen over. Topp med parmesan.
Gratiner i ovnen i 3-4 minutter. Hell gjerne over litt av blåskjellkrafta før servering.