Krabbetoast
Sjømaten er aller best om vinteren, men disse krabbetoastene fortjener å inntas utendørs, gjerne på et svaberg eller en bryggekant. Rist skivene og lag røra på forhånd, oppbevar alt i en kjølebag. Så kan du dandere toastene når det er tid for en pause fra badingen.
4 porsjoner | 30 minutter
4 skiver brioche (ev. loff)
2 fylte krabbeskjell
1 ts dijonsennep
1–2 ss seterrømme
2 ss dill, finhakket
2 ss gressløk, finhakket
skall fra en ½ sitron, finrevet
salt
pepper
rogn eller løyrom til topping (kan droppes)
solsikkeolje til toasting
Varm opp ovnen til 200 grader, over- og undervarme.
Skjær av skorpene på brødskivene, hvis du vil. Legg skivene på en rist med bakepapir. Pensle skivene med litt olje. Rist skivene i ovnen til de er gylne i kantene og lett sprø.
Skrap krabbekjøttet ut av skjellene og over i en bolle. Rør inn sennep, rømme, urter og sitronskall. Smak til med salt og pepper.
Legg et par skjeer krabberøre på hver toast. Topp med rogn og dill.