Krabbetoast

Sjømaten er aller best om vinteren, men disse krabbetoastene fortjener å inntas utendørs, gjerne på et svaberg eller en bryggekant. Rist skivene og lag røra på forhånd, oppbevar alt i en kjølebag. Så kan du dandere toastene når det er tid for en pause fra badingen.

4 porsjoner | 30 minutter

4 skiver brioche (ev. loff)

2 fylte krabbeskjell 

1 ts dijonsennep 

1–2 ss seterrømme 

2 ss dill, finhakket

2 ss gressløk, finhakket

skall fra en ½ sitron, finrevet 

salt 

pepper

rogn eller løyrom til topping (kan droppes)

solsikkeolje til toasting


Varm opp ovnen til 200 grader, over- og undervarme.

Skjær av skorpene på brødskivene, hvis du vil. Legg skivene på en rist med bakepapir. Pensle skivene med litt olje. Rist skivene i ovnen til de er gylne i kantene og lett sprø. 

Skrap krabbekjøttet ut av skjellene og over i en bolle. Rør inn sennep, rømme, urter og sitronskall. Smak til med salt og pepper. 

Legg et par skjeer krabberøre på hver toast. Topp med rogn og dill.

Forrige
Forrige

Småsterk blåskjellsuppe