Granola

Granola lager du enkelt selv. Det er bedre og billigere enn den du kjøper i butikken. Her kan du leke deg med ulike nøtter og kjerner, alt etter hva du liker og har liggende i kjøkkenskuffen. Oppbevar granolaen på lufttette glass, da holder den lenger.

til 1 stort Norgesglass | 30–40 minutter

300 g havregryn 

50 g mandler, hakket

50 g hasselnøtter, hakket

50 g pekannøtter, hakket

50 g gresskarkjerner 

en god klype flaksalt 

50 g smør

3 ss honning 

0,5 dl eplejuice eller vann



Varm opp ovnen til 160 grader.

Bland sammen det tørre i en bolle. 

Smelt smør og honning i en kjele. Rør inn eplejuice og hell blandingen over det tørre. Bland sammen.

Spre blandingen utover et bakebrett med bakepapir. Sett brettet i ovnen. 

Etter 10 minutter tar du brettet ut av ovnen og vender på blandingen, slik at alt blir jevnt stekt. Sett brettet tilbake i ovnen og steik videre i 10 minutter. 

Ta brettet ut av ovnen og la granolaen tørke og kjøle seg ned før du har den over på glass. 


Forrige
Forrige

Rundstykker

Neste
Neste

Focaccia