Granola
Granola lager du enkelt selv. Det er bedre og billigere enn den du kjøper i butikken. Her kan du leke deg med ulike nøtter og kjerner, alt etter hva du liker og har liggende i kjøkkenskuffen. Oppbevar granolaen på lufttette glass, da holder den lenger.
til 1 stort Norgesglass | 30–40 minutter
300 g havregryn
50 g mandler, hakket
50 g hasselnøtter, hakket
50 g pekannøtter, hakket
50 g gresskarkjerner
en god klype flaksalt
50 g smør
3 ss honning
0,5 dl eplejuice eller vann
Varm opp ovnen til 160 grader.
Bland sammen det tørre i en bolle.
Smelt smør og honning i en kjele. Rør inn eplejuice og hell blandingen over det tørre. Bland sammen.
Spre blandingen utover et bakebrett med bakepapir. Sett brettet i ovnen.
Etter 10 minutter tar du brettet ut av ovnen og vender på blandingen, slik at alt blir jevnt stekt. Sett brettet tilbake i ovnen og steik videre i 10 minutter.
Ta brettet ut av ovnen og la granolaen tørke og kjøle seg ned før du har den over på glass.