Agurk- og sellerisalat med feta
Agurkens beste egenskap er at den er omgjengelig. Den er mild og søt og trekker fort til seg andre smaker. Her får den selskap av en småhissig vinaigrette, salt feta og tynne skiver rå stangselleri som bidrar med sprøhet og en lett bitterhet. Sammen blir det riktig så godt.
4 porsjoner | 15 minutter
1 slangeagurk
3–4 stangselleristilker
en håndfull bladpersille, finhakket
1 ss tørket oregano
et par dryss chiliflak
1 ss sukker
2 ss hvitvinseddik
4–5 ss olivenolje
200 g fetaost
salt
Visp sammen oregano, chiliflak, sukker, hvitvinseddik og olivenolje. Smak til med salt og eventuelt flere chiliflak. La vinaigretten stå og godgjøre seg i 10 minutter.
Del agurken i to på langs. Skrap ut frøene med en teskje. Skjær agurken i biter.
Skrell av det ytre trevlete laget på stangselleristilkene og skjær dem i tynne skiver.
Visp opp vinaigretten og vend inn agurk, stangselleri og bladpersille.
Topp salaten med fetaost og olivenolje. Dryss over oregano og chiliflak til slutt.
Serveres som tilbehør til grilla kjøtt eller som del av et smårettbord.