Ertesalat med dill og mynte
Iblant spiser vi frosne grønne erter rett fra posen, som snacks, så glad er vi i grønne erter. Derfor er vi også veldig glad i denne salaten, som vi lager så ofte vi kan om sommeren. Ertene gir sødme, mynten og sitronen gjør salaten frisk og syrlig, og sukkerertene bidrar med knasende tekstur. Litt fetaost på toppen er heller ikke dumt.
4 porsjoner | 15 minutter
350 g frosne grønne erter
150 sukkererter, finsnittet
2 vårløk, finsnittet
en håndfull dill, finsnittet
en håndfull mynteblader, finsnittet
2–3 ss olivenolje
saft fra en ½ sitron
salt
ev. fetaost til topping
Kok opp en kjele med salta vann. Ha i ertene og la dem koke i 1–2 minutter, til de er akkurat gjennomkokt, ikke lenger.
Hell av vannet og skyll ertene godt i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen og sikre at ertene holder seg knallgrønne og spretne.
Ha ertene i en bolle sammen med sukkererter, vårløk og urter.
Rør inn olivenolje og noen dråper sitronsaft.
Smak til med salt og eventuelt mer sitronsaft.
Serveres til fisk eller sommerlam eller som del av et smårettbord.