Gulrotsalat med hvite bønner og pistasjnøtter

Denne gulrotsalaten er en av våre mest populære retter. Vi tror kombinasjonen bakte gulrøtter, crème fraîche og knasende pistasjnøtter har skylden. Salaten funker både som egen lunsjrett og som tilbehør til kjøtt og fisk.

4 porsjoner | 45 minutter

5 store gulrøtter 

en håndfull pistasjnøtter, grovhakket

en håndfull koriander, finhakket

2 vårløk, finsnittet

saft fra 1 lime 

1 boks hermetiske hvite bønner

2–3 ss olivenolje 

3–4 ss crème fraîche 

solsikkeolje til steiking

salt 

Varm opp ovnen til 200 grader, over- og undervarme. 

Skyll og skrubb gulrøttene og del dem i skrå skiver på ca. 1 centimeter. Vend skivene i litt olje, spre dem utover et bakebrett og strø over salt. Det er viktig at skivene ikke ligger oppå hverandre. Steik i ovnen i 25–30 minutter til skivene er møre og begynner å bli mørke i kantene.

Bland sammen pistasjnøtter, koriander, vårløk og limesaft i en bolle. Rør inn olivenolje og smak til med salt. 

Skyll bønnene og vend dem inn i pistasjnøttblandingen. Vend deretter inn gulrotskivene. Smak til en siste gang. 

Spre crème fraîche utover et fat. Legg salaten på fatet og topp med olivenolje. 

Serveres som tilbehør til fisk eller som del av et smårettbord. Med brød til funker salaten også fint som egen lunsjrett. 

Forrige
Forrige

Grapefruktsalat

Neste
Neste

Agurk- og sellerisalat med feta