Bakte beter med urtemajones

Vanligvis baker vi betene hele, med skallet på. Her har vi bakt dem i båter, med skallet av. Resultatet blir ikke like pent, men det sparer deg for mye tid. Beter trenger noe friskt og syrlig for å balansere ut den jordaktige sødmen. En urtemajones med sitron fikser jobben.

2–3 porsjoner | 1 time

til betene:

4-5 beter (gjerne en blanding av ulike farger)

2-3 reddiker, i tynne skiver

1 ss hasselnøtter, grovhakket

olivenolje 

salt

til urtemajonesen:

1 eggeplomme

1 dl solsikkeolje

saft fra en 1/2 sitron

3-4 ss urter (persille, gressløk eller dill), finhakket

salt 

Varm opp ovnen til 200 grader, over- og undervarme.

Skrell betene og del dem i båter. Smør dem inn i olivenolje, spre dem utover et steikebrett og strø over salt.

Bak betene i ovnen til de er møre. Det burde ta omtrent 30 minutter. 

Imens lager du majonesen:

Visp sammen eggeplomme og noen dråper sitron i bolle.

Pisk inn litt og litt olje. Begynn med kun et par dråper, så kan du øke etter hvert som majones tykner. 

Rør inn urter og smak til med salt og sitronsaft. Gi majonesen en runde med stavmikseren hvis du vil gjøre den grønnere. 

Spre majonesen utover et fat. Legg betene over (pass på at de har fått kjølt seg ned litt slik at de ikke smelter bort majonesen). Topp med reddikskiver og hasselnøtter og gjerne litt mer urter.

Forrige
Forrige

Rask bønnesalat

Neste
Neste

Linsesalat med eple og fennikel