Linsesalat med eple og fennikel
En veldig rask salat som er overraskende mettende. Sprø og syrlig er den også. Server den gjerne til fisk eller svinekjøtt.
4 porsjoner | 10 minutter
1 liten rødløk, i tynne skiver
1 grønt eple, i tynne skiver
0,5 dl olivenolje
saft fra en 1/2 sitron
1 ss honning
1 ts dijonsennep
2 bokser hermetiske linser
1 liten fennikel, i tynne skiver
en håndfull persille, finhakket
en klype chiliflak (kan droppes)
salt
pepper
Ha løk- og epleskivene i en bolle med kaldt vann og en skvis sitron.
Pisk sammen sennep, honning, olivenolje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Skyll linsene og bland dem inn i dressingen.
Sil av løk- og epleskivene og vend dem inn i salaten.
Vend inn fennikelskivene.
Smak til med salt og pepper. Topp gjerne med noen chiliflak.