Linsesalat med eple og fennikel

En veldig rask salat som er overraskende mettende. Sprø og syrlig er den også. Server den gjerne til fisk eller svinekjøtt.

4 porsjoner | 10 minutter

1 liten rødløk, i tynne skiver

1 grønt eple, i tynne skiver 

0,5 dl olivenolje 

saft fra en 1/2 sitron 

1 ss honning 

1 ts dijonsennep 

2 bokser hermetiske linser 

1 liten fennikel, i tynne skiver

en håndfull persille, finhakket

en klype chiliflak (kan droppes)

salt 

pepper 

Ha løk- og epleskivene i en bolle med kaldt vann og en skvis sitron. 

Pisk sammen sennep, honning, olivenolje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. 

Skyll linsene og bland dem inn i dressingen. 

Sil av løk- og epleskivene og vend dem inn i salaten.

Vend inn fennikelskivene.

Smak til med salt og pepper. Topp gjerne med noen chiliflak. 

Forrige
Forrige

Bakte beter med urtemajones

Neste
Neste

Grapefruktsalat