Rask bønnesalat

Denne salaten er raskere å lage enn den er å spise. I tillegg er den både god, billig og sunn. Vi burde lage den mye oftere enn vi gjør.

2 porsjoner | 10 minutter

2 bokser hermetiske hvite bønner

12–15 cherrytomater 

½ rødløk

en håndfull friske urter (som bladpersille og basilikum) 

1 ts dijonsennep

1 ts honning 

saft fra en ½ sitron

½ dl olivenolje

fetaost til topping

salt

pepper

Kutt løken i tynne strimler. Legg strimlene i isvann i noen minutter for å fjerne den sterkeste smaken. 

Del cherrytomatene i to, skyll bønnene og grovhakk urter. 

Miks sennep, honning, sitronsaft, olje, salt og pepper i en bolle. Rør inn grønnsakene og urtene.

Topp med litt fetaost.

Forrige
Forrige

Stekt kikertsalat

Neste
Neste

Bakte beter med urtemajones