Grapefruktsalat
Den syrlige og bitre grapefrukten gjør seg godt i en salat med beter. Har har vi valgt å bruke rå beter, men salaten er minst like god med bakte beter. Prikken over i-en er skarp geitost i finrevet tilstand.
2 porsjoner | 20 minutter
1 grapefrukt, i båter
1 rødbete
1 fennikel
en håndfull småbladsalat
en håndfull valnøtter, grovhakket
1 dl olivenolje
1 ts dijonsennep
1 ts flytende honning
saft fra en 1/2 sitron
geitost til topping
salt
pepper
Rist valnøttene i en varm, tørr panne.
Skjær rødbete og fennikel i så tynne skiver du klarer. Bruk gjerne en mandolin.
Rør sammen sennep, honning og sitronsaft i en bolle. Visp inn oljen gradvis til en jevn saus. Smak til med salt og pepper.
Vend grapefrukt, fennikel, rødbete og salat inn i dressingen.
Topp med valnøtter og geitost.