Grapefruktsalat

Den syrlige og bitre grapefrukten gjør seg godt i en salat med beter. Har har vi valgt å bruke rå beter, men salaten er minst like god med bakte beter. Prikken over i-en er skarp geitost i finrevet tilstand.

2 porsjoner | 20 minutter

1 grapefrukt, i båter

1 rødbete

1 fennikel

en håndfull småbladsalat

en håndfull valnøtter, grovhakket

1 dl olivenolje

1 ts dijonsennep

1 ts flytende honning

saft fra en 1/2 sitron

geitost til topping

salt

pepper

Rist valnøttene i en varm, tørr panne.

Skjær rødbete og fennikel i så tynne skiver du klarer. Bruk gjerne en mandolin.

Rør sammen sennep, honning og sitronsaft i en bolle. Visp inn oljen gradvis til en jevn saus. Smak til med salt og pepper.

Vend grapefrukt, fennikel, rødbete og salat inn i dressingen.

Topp med valnøtter og geitost.

Forrige
Forrige

Linsesalat med eple og fennikel

Neste
Neste

Gulrotsalat med hvite bønner og pistasjnøtter