Stekt kikertsalat
Denne salaten kan spises for seg selv eller som tilbehør til kjøtt og fisk. Du trenger ikke å steike kikertene, men det er verdt det. På samme måte som at det er verdt å sylte løken.
2 porsjoner | 45 minutter
2 bokser hermetiske kikerter
1 dl sukker
2 dl nøytral eddik
3 dl vann
1 rødløk, i tynne skiver
2 hvitløkfedd, finhakket
saft fra en 1/2 sitron
et par håndfuller spinat
en håndfull persille, finhakket
100 g fetaost
et dryss chiliflak
olivenolje
salt
pepper
Kok opp vann, sukker og eddik. Når sukkeret er løst opp, skrur du av varmen. Ha rødløken i laken. La stå i minst en halvtime.
Varm opp olivenolje i en panne. Ha i hvitløk og la den frese i et minutt. Ha i chiliflak og steik videre i et minutt.
Skyll kikertene og ha dem i panna. Steik i 5–10 minutter, til kikertene begynner å få farge.
Ha i spinaten. Steik til spinaten har falt sammen.
Sil av løken. Vend den inn i kikertene sammen med persille. Skvis over sitronsaft og smak til med salt og pepper.
Topp med olivenolje og fetaost.