Stekt kikertsalat

Denne salaten kan spises for seg selv eller som tilbehør til kjøtt og fisk. Du trenger ikke å steike kikertene, men det er verdt det. På samme måte som at det er verdt å sylte løken.

2 porsjoner | 45 minutter

2 bokser hermetiske kikerter

1 dl sukker 

2 dl nøytral eddik 

3 dl vann 

1 rødløk, i tynne skiver

2 hvitløkfedd, finhakket

saft fra en 1/2 sitron

et par håndfuller spinat 

en håndfull persille, finhakket

100 g fetaost 

et dryss chiliflak 

olivenolje 

salt 

pepper

Kok opp vann, sukker og eddik. Når sukkeret er løst opp, skrur du av varmen. Ha rødløken i laken. La stå i minst en halvtime. 

Varm opp olivenolje i en panne. Ha i hvitløk og la den frese i et minutt. Ha i chiliflak og steik videre i et minutt.

Skyll kikertene og ha dem i panna. Steik i 5–10 minutter, til kikertene begynner å få farge.

Ha i spinaten. Steik til spinaten har falt sammen.

Sil av løken. Vend den inn i kikertene sammen med persille. Skvis over sitronsaft og smak til med salt og pepper. 

Topp med olivenolje og fetaost. 

Forrige
Forrige

Ovnsbakte tomater og ricotta

Neste
Neste

Rask bønnesalat