Kyllingbryst med fløtesaus

Kyllingbryst kan være stusslige greier. Steiker du det for lenge, trekker det seg sammen til en tørr klump. Trikset er altså å ta brystet ut av ovnen til rett tid, og det vil sannsynligvis være et par minutter tidligere enn du tror. Enda bedre blir det om du klarer å få skinnet sprøtt og gyllent. Følger du denne oppskriften, er sjansen stor for at du klarer det.

4 porsjoner | 30 minutter

4 kyllingbryst med skinn

3 dl kremfløte

1 ss hvitvinseddik

1 ss kyllingfond 

1 ts dijonsennep 

saft fra en ½ sitron 

salt 

pepper 

solsikkeolje til steiking



Tørk skinnet på kyllingbrystene med kjøkkenpapir og strø brystene med salt. La dem ligge på kjøkkenbenken i et par timer, hvis du har tid. 

Varm opp ovnen til 180 grader, over- og undervarme.

Varm opp godt med olje i en romslig steikepanne (helst av stål eller støpejern). Tørk skinnet på kyllingbrystene igjen. Når oljen er ordentlig varm, legger du brystene i panna med skinnsiden ned. Ikke overfyll panna, steik heller brystene i to omganger. 

La brystene ligge helt i ro på middels–høy varme. Hvis det spruter voldsomt, skru ned varmen et hakk.

Etter 6–7 minutter løfter du forsiktig på et av brystene. Hvis det slipper taket i panna noenlunde lett, og du kan skimte et gyllent skinn, er det klart til å snus. 

La brystene steike i 2–3 minutter på den andre siden før du legger dem over i en ildfast form med skinnsiden opp. Pass på at brystene ikke ligger helt inntil hverandre.

Hvis du bruker steiketermometer: Ta brystene ut av ovnen når kjernetemperaturen er 65–66 grader. 

Hvis du ikke bruker steiketermometer: Stikk en spiss kniv i det største brystet etter 8–9 minutter. Hvis safta som pipler ut, er klar, er brystet klart. Hvis ikke, lar du det steike videre i et par minutter før du sjekker igjen. 

Legg brystene over på et fat eller ei fjøl og la dem hvile i 10 minutter. 

Imens: Varm opp panna du stekte brystene i. Ha i hvitvinseddik og et par spiseskjeer vann og skrap opp godsakene som sitter fast etter steiking. Ha i fløte, sennep og fond. Kok opp og la det småputre i et par minutter. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. 

Server kyllingbrystene med fløtesausen og poteter eller ris, og gjerne med aspargesbønner eller en grønn salat til. 

Forrige
Forrige

Pappas viltgryte

Neste
Neste

Høyrygg med pepper