Kyllingcassoulet med pølser
Første og hittil eneste gang vi har fått servert en klassisk cassoulet, var i cassouletens hjemland, Frankrike. Vi hadde gledet oss veldig, og det var kanskje derfor skuffelsen ble så stor. Det smakte ikke godt. Det var for mye av alt, spesielt fett og salt. Vi fikk ikke i oss halvparten engang. Dette er en mye enklere variant, langt fra originalen, men – om vi får si det selv – bedre.
4 porsjoner | 1,5 time
2 store kyllinglår
3–4 gode pølser, i store biter
1 gul løk, finhakket
1 gulrot, finhakket
1 stangselleristilk, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
2 ss tomatpuré
2 dl rødvin
5 dl kyllingkraft
2 laurbærblader
3 bokser hermetiske hvite bønner
parmesan til topping, finrevet
bladpersille til topping, finhakket
solsikkeolje til steiking
salt
Del kyllinglårene i to og salt dem godt. La dem ligge på kjøkkenbenken i et par timer, hvis du har tid.
Varm opp olje i en støpejernsgryte. Brun kyllinglårene godt på begge sider. Ta lårene ut av gryta og ha i pølsebitene. Fres pølsene kjapt, og legg dem til side.
Ha løk, gulrot, stangselleri og en god klype salt i gryta. Steik til alt er helt mjukt. Det tar fort 15–20 minutter.
Ha i hvitløk og steike videre i et par minutter, så rører du inn tomatpuré.
Ha i rødvin, kraft og laurbærblader og gi dette et oppkok. Legg kyllinglårene og pølsebitene tilbake i gryta, i et så jevnt lag som mulig. Skru ned varmen til lav og legg på lokk. La gryta småputre i 30–40 minutter.
Skyll bønnene og ha dem i gryta. La gryta småputre uten lokk i 10 minutter.
Rør inn bladpersille og smak til med salt.
Topp med parmesan, og server med en tjukk potetmos som kan suge opp krafta.