Lumaconi i ricottasaus
Tomater, basilikum og ricotta er en deilig treenighet. Dette er en sommerlig pasta som du også kan lage vinterstid, hvis du klarer å finne gode cherrytomater. Du kan også bruke andre småtomater, som Sunstream og Juanita.
2 porsjoner | 30 minutter
250 g lumaconi (eller annen skjellformet pasta)
250 g ricotta
1 hvitløkfedd, finhakket
en håndfull basilikumblader
noen dråper sitronsaft
en håndfull parmesan, finrevet
150 g cherrytomater, delt i to
olivenolje
salt
pepper
Varm opp ovnen til 180 grader, over- og undervarme.
Ha cherrytomatene i en ildfast form med litt olje og salt. Bak tomatene i ovnen i 30 minutter.
Sett pastaen på kok i godt saltet vann.
Varm opp litt olje i en steikepanne og fresk hvitløken i et minutt eller to. Rør inn ricotta og sitronsaft.
Når pastaen er ferdigkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, heller du av vannet. Ta vare på en kopp pastavann.
Rør litt pastavann inn i ricottasausen for å jevne sausen. Ha i basilikum og parmesan.
Rør pastaen godt inn i sausen. Ha i mer pastavann hvis det trengs. Smak til med salt og pepper.
Topp hver porsjon med de ovnsbakte tomatene.