Pasta med hasselnøttpesto
Du trenger ikke pinjekjerner for å lage pesto. Nøtter, som valnøtter, pistasjnøtter og hasselnøtter, er gode erstatninger. Lag gjerne en dobbel porsjon med pesto når du først er i gang, og bruk den i salater, på brødskiva eller som dipp.
4 porsjoner | 45 minutter
400 g linguine (eller spagetti)
2 potter basilikum
2 hvitløkfedd
100 g parmesan, finrevet
50 g hasselnøtter
1–2 dl olivenolje
saft fra en 1/2 sitron
salt
pepper
Varm opp ovnen til 180 grader, over- og undervarme.
Spre hasselnøtter utover et steikebrett. Steik i ovnen i ca. 10 minutter til skallet begynner å mørkne. La nøttene kjøle seg ned litt. Fjern så mye av skallet du klarer og finhakk nøttene.
Sett pastaen på kok i godt saltet vann.
Mens pastaen koker: Blend eller stavmiks sammen basilikum, hvitløk, parmesan, hasselnøtter, sitronsaft og mesteparten av oljen. Hold igjen litt på oljen, slik at du kan justere med mer. hvis det trengs Smak til med salt og pepper.
Når pastaen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, siler du den. Ta vare på en kopp med pastavann.
Vend pestoen godt inn i pastaen. Ha i litt pastavann for å jevne ut sausen. Smak om det trengs mer salt.
Topp gjerne hver porsjon med finhakka hasselnøtter og parmesan.