Pasta med hasselnøttpesto

Du trenger ikke pinjekjerner for å lage pesto. Nøtter, som valnøtter, pistasjnøtter og hasselnøtter, er gode erstatninger. Lag gjerne en dobbel porsjon med pesto når du først er i gang, og bruk den i salater, på brødskiva eller som dipp.


4 porsjoner | 45 minutter

400 g linguine (eller spagetti) 

2 potter basilikum 

2 hvitløkfedd 

100 g parmesan, finrevet

50 g hasselnøtter 

1–2 dl olivenolje 

saft fra en 1/2 sitron 

salt 

pepper

Varm opp ovnen til 180 grader, over- og undervarme.

Spre hasselnøtter utover et steikebrett. Steik i ovnen i ca. 10 minutter til skallet begynner å mørkne. La nøttene kjøle seg ned litt. Fjern så mye av skallet du klarer og finhakk nøttene.

Sett pastaen på kok i godt saltet vann.

Mens pastaen koker: Blend eller stavmiks sammen basilikum, hvitløk, parmesan, hasselnøtter, sitronsaft og mesteparten av oljen. Hold igjen litt på oljen, slik at du kan justere med mer. hvis det trengs Smak til med salt og pepper. 

Når pastaen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, siler du den. Ta vare på en kopp med pastavann.

Vend pestoen godt inn i pastaen. Ha i litt pastavann for å jevne ut sausen. Smak om det trengs mer salt.

Topp gjerne hver porsjon med finhakka hasselnøtter og parmesan. 

Forrige
Forrige

Pasta med cherrytomatsaus

Neste
Neste

Lumaconi i ricottasaus