Pasta aglio e olio

Dette er pastaen vi lager når vi ikke orker å gå på butikken. Retten består av noen få ingredienser som vi stort sett alltid har liggende, derfor blir den ofte redningen på en litt lat søndag. Den kan selvsagt varieres ut i fra hva du har i kjøleskapet. Ansjos eller bacon gjør seg spesielt godt.

2 porsjoner | 15 minutter

200 g spagetti eller linguine

4 hvitløkfedd, finhakket

en håndfull bladpersille, finhakket 

et dryss chiliflak 

salt 

olivenolje 

parmesan til topping (kan droppes)

Sett pastaen på kok i godt saltet vann. 

Når pastaen er halvkokt, varmer du opp godt med olje i en steikepanne. Oljen blir sausen, så her trengs en del.

Fres hvitløk, chiliflak og persille i oljen i et minutt. Skru av varmen.

Når pastaen er kokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, har du den rett over i panna sammen med en øse pastavann. Rør godt slik at pastaen får smurt seg inn med olje. Smak om det trengs mer salt.

Topp med finrevet parmesan, hvis du vil.

Forrige
Forrige

Pasta med trippel ostesaus

Neste
Neste

Pasta med cherrytomatsaus