Pasta aglio e olio
Dette er pastaen vi lager når vi ikke orker å gå på butikken. Retten består av noen få ingredienser som vi stort sett alltid har liggende, derfor blir den ofte redningen på en litt lat søndag. Den kan selvsagt varieres ut i fra hva du har i kjøleskapet. Ansjos eller bacon gjør seg spesielt godt.
2 porsjoner | 15 minutter
200 g spagetti eller linguine
4 hvitløkfedd, finhakket
en håndfull bladpersille, finhakket
et dryss chiliflak
salt
olivenolje
parmesan til topping (kan droppes)
Sett pastaen på kok i godt saltet vann.
Når pastaen er halvkokt, varmer du opp godt med olje i en steikepanne. Oljen blir sausen, så her trengs en del.
Fres hvitløk, chiliflak og persille i oljen i et minutt. Skru av varmen.
Når pastaen er kokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, har du den rett over i panna sammen med en øse pastavann. Rør godt slik at pastaen får smurt seg inn med olje. Smak om det trengs mer salt.
Topp med finrevet parmesan, hvis du vil.