Pasta med cherrytomatsaus

Dette er en sikker vinneren om sommeren, når de norske småtomatene er knallrøde og søte. Hvis du ikke finner gode ferske tomater, kan du erstatte dem med en boks hermetiske cherrytomater.


2 porsjoner | 30 minutter

200 g spagetti 

100 g pancetta (eller bacon) 

12–14 cherrytomater 

2 hvitløkfedd, finhakket

en håndfull basilikumblader 

parmesan til topping, finrevet

olivenolje 

salt 

Skjær pancettaen i små terninger. Steik terningene i en panne til de er gyllenbrune og har sluppet mesteparten av fettet sitt.

Sett pastaen på kok i godt salta vann. 

Ha hvitløk i panna med pancettaen og la det surre i et par minutter. 

Del tomatene i to og legg dem i panna med kuttsiden ned. Når de begynner å mykne, skviser du dem, slik at saftene siver ut. 

Når pastaen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, vender du den inn i tomatsausen. Rør inn litt pastavann for å jevne sausen. Ha i basilikum. Smak til med salt. 

Topp med olivenolje og parmesan.

Forrige
Forrige

Pasta aglio e olio

Neste
Neste

Pasta med hasselnøttpesto