Pasta med cherrytomatsaus
Dette er en sikker vinneren om sommeren, når de norske småtomatene er knallrøde og søte. Hvis du ikke finner gode ferske tomater, kan du erstatte dem med en boks hermetiske cherrytomater.
2 porsjoner | 30 minutter
200 g spagetti
100 g pancetta (eller bacon)
12–14 cherrytomater
2 hvitløkfedd, finhakket
en håndfull basilikumblader
parmesan til topping, finrevet
olivenolje
salt
Skjær pancettaen i små terninger. Steik terningene i en panne til de er gyllenbrune og har sluppet mesteparten av fettet sitt.
Sett pastaen på kok i godt salta vann.
Ha hvitløk i panna med pancettaen og la det surre i et par minutter.
Del tomatene i to og legg dem i panna med kuttsiden ned. Når de begynner å mykne, skviser du dem, slik at saftene siver ut.
Når pastaen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, vender du den inn i tomatsausen. Rør inn litt pastavann for å jevne sausen. Ha i basilikum. Smak til med salt.
Topp med olivenolje og parmesan.