Pastasalat med asparges
Dette er en veldig god pikniksalat. Den smaker også godt inne.
4 porsjoner | 45 minutter
en bunt grønne asparges
200 g bacon, i terninger
1 ss dijonsennep
saft og finrevet skall fra 1 sitron, helst økologisk
1 dl solsikkeolje (ev. 50/50 med olivenolje)
400 g casarecce (eller annen kort pasta)
4 dl frosne erter, opptint
en håndfull dill, finhakket
en håndfull parmesan, finrevet
salt
pepper
Kutt av den nederste centimeteren på aspargesen. Skrell stilken hvis den er grov og trevlete, og del hver asparges i tre.
Kok opp en kjele med godt salta vann. Kok aspargesbitene i 2–3 minutter. Skyll dem i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
Steik baconet i en middels varm og tørr steikepanne til det er gyllent og sprøtt og mesteparten av fettet har rent ut i panna.
Rør sammen sennep, sitronsaft og sitronskall i en bolle. Tilsett oljen gradvis. Begynn med kun et par dråper, så kan du øke mengden etter hvert som dressingen tjukner. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.
Kok pastaen i vann så salt som sjøen. Når pastaen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, heller du av kokevannet og skyller pastaen kjapt i kaldt vann for å fjerne en del av stivelsen. Pastaen skal ikke bli kald.
Ha pastaen over i bollen med parmesandressingen. Rør til mesteparten av parmesanen har smelta inn.
Rør inn asparges, erter, urter, bacon og baconfett. Smak til med salt og pepper.