Pastasalat med asparges

Dette er en veldig god pikniksalat. Den smaker også godt inne.


4 porsjoner | 45 minutter


en bunt grønne asparges

200 g bacon, i terninger

1 ss dijonsennep 

saft og finrevet skall fra 1 sitron, helst økologisk 

1 dl solsikkeolje (ev. 50/50 med olivenolje)

400 g casarecce (eller annen kort pasta) 

4 dl frosne erter, opptint 

en håndfull dill, finhakket

en håndfull parmesan, finrevet

salt 

pepper 

Kutt av den nederste centimeteren på aspargesen. Skrell stilken hvis den er grov og trevlete, og del hver asparges i tre.

Kok opp en kjele med godt salta vann. Kok aspargesbitene i 2–3 minutter. Skyll dem i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.

Steik baconet i en middels varm og tørr steikepanne til det er gyllent og sprøtt og mesteparten av fettet har rent ut i panna. 

Rør sammen sennep, sitronsaft og sitronskall i en bolle. Tilsett oljen gradvis. Begynn med kun et par dråper, så kan du øke mengden etter hvert som dressingen tjukner. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.

Kok pastaen i vann så salt som sjøen. Når pastaen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, heller du av kokevannet og skyller pastaen kjapt i kaldt vann for å fjerne en del av stivelsen. Pastaen skal ikke bli kald. 

Ha pastaen over i bollen med parmesandressingen. Rør til mesteparten av parmesanen har smelta inn. 

Rør inn asparges, erter, urter, bacon og baconfett. Smak til med salt og pepper.

Forrige
Forrige

Linguine vongole

Neste
Neste

Sitronpasta