Risotto med hvit asparges

Vår betyr hvit asparges, og hvit asparges gjør seg godt i en risotto med grønne erter. Her har vi kokt aspargesen kjapt i søtt og syrlig vann, som får frem det beste i de delikate, småbitre stilkene.

2 porsjoner | 30 minutter

2 dl risottoris 

6-7 hvite asparges

1 sjalottløk, finhakket

2 dl frosne grønne erter 

en god håndfull parmesan, finrevet 

3 ss smør 

8–10 dl kylling- eller grønnsakskraft 

2 ss gressløk, finhakket 

1–2 ss hvitvinseddik 

saft fra en 1/2 sitron 

olivenolje 

sukker 

salt 

pepper

Skrell aspargesen og del den i biter. 

Kok opp krafta og hold den på kokepunktet. 

Varm opp olje i en panne og ha i sjalottløken. Steik løken blank og mjuk.

Ha i risottorisen og la den bli varm.

Ha i hvitvinseddik og la den trekke inn. 

Så begynner du å tilsette kraft, en øse av gangen. Rør jevnt og trutt. La krafta koke nesten inn før du tilsetter mer. Det skal putre i panna hele tiden.

Kok opp en liter vann i en kjele sammen med sukker, sitronsaft, 1 ss smør og en klype salt. Ha i aspargesen og la den småkoke til den er mør, men ikke dvask. Det burde ta 3-5 minutter. Stikk en kniv inn eller smak på en bit for å kjenne etter. 

Når risen er gjennomkokt, men fortsatt har et lite bitt i seg, skrur du varmen ned til lav. Ha i erter, gressløk, parmesan, resten av smøret og en skvis sitronsaft. Rør godt. Ha i mer kraft og salt hvis det trengs. Risottoen skal kunne renne lett utover tallerkenen.

Topp hver porsjon med asparges, olivenolje og svart pepper. 

Forrige
Forrige

Risotto med blåskjell

Neste
Neste

Tomatrisotto